Mijn Gratis Boodschappen van deze week

Doe ook mee aan geld-terug-acties

Als fan van geld-terug-acties rollen regelmatig gratis boodschappen van de band in mijn shopper. Want ik zeg niet snel “Nee” tegen gratis. Waarom zou je ook ergens voor betalen wat je voor nop in huis kunt halen?

Gratis Boodschappen: Goedkoper bestaat niet

Nu ben ik al heel prijsbewust bij het boodschappen doen. Niets is zo voordelig als die artikelen waarvan je – meestal super snel – het aankoopbedrag terug krijgt. En die kom ik regelmatig tegen op sites als:

www.scoupy.nl (let op: niet alle producten zijn 100% gratis)

www.gratis.nl

www. optimel.nl/geldterugacties  

Of ik google op geld -terug -actie. Dan poppen er vanzelf een aantal op.

Wat shopte ik deze week voor een bedrag van 0 euro?

Deze week was het kassa voor 7 producten:

 • Optimel appel/kaneelkwark (website www.optimel.nl)
 • Friesche Vlag Latte Opschuimmelk.  (website optimel.nl)

Je logt hier in, geeft de code vermeld op het product. Bewaar wel als bewijs je kassabon.

 • Appletiser (Scoupy)n Begin deze week gekocht.  Deze actie blijkt intussen verlopen te zijn.
 • Koopmans Appeltaartmix (Scoupy)
 • Koopmans Fijne Cake (Scoupy)
 • Amstel Radler Citroen 50 cl. petfles (Scoupy)
 • Heineken six pack flesjes 0 % alcohol. een geld terugactie van de website van Heineken. www.heineken.nl.

Deze week is toevallig alle zomerbier bij AH in de aanbieding, waardoor je voor een sixpack van deze flesjes (25 cl.) onder 3 euro blijft. Heineken geeft (tot?) 3 euro retour op een alcoholvrij sixpack van hun merk. Let op: volgende week is de prijs waarschijnlijk hoger dan 3 euro en betaal je nog een klein deel zelf.

Kijk voor de exacte voorwaarden van elke actie op de betreffende website.

Maar wat hèb je eraan?

Nou dit:

 • Stel je houdt niet van alcoholvrij bier of allerlei limonades. Bewaar dit dan voor bezoek of een feestje.
 • Hetzelfde geldt voor de Koopmans pakketten. Bak je appeltaart pas als de appels in de aanbieding zijn of als je een goede deal op de markt vindt. Vries die taart in als je binnenkort een feestje geeft.
 • Deze pakketten zijn zo lang houdbaar, dat je ze ook kunt bewaren voor de dure feestmaand. Bak die appeltaart dan wel vast in het appelseizoen. Want voor een prijs van € 2,50 per kilo appels is een voordelige appeltaart bakken nog steeds geen piece of cake!

Baby pyjamapapje

En sommige producten waarvoor je niet tot de doelgroep hoort? Wie weet komt het toch van pas.  Zo ligt de babytijd van onze kinderen al heel wat jaartjes achter ons.

Toch kocht ik laatste een blik pyjamapapje van een bekend merk voor circa 3 euro. Omdat ik naar de kaakchirurg moest en een tijd moeilijk kan eten door de behandeling.

En trouwens: als je toch wel van pap houdt, is het geen probleem eens pap van een babymerk te eten. Als het gratis is.

En die pap? Smaakte prima!

Doe een ander een plezier

Tuurlijk, het geldt niet voor elk product dat je zo gratis mag testen dat het je van pas komt. Maar think again: misschien houdt je buurvrouw wel van Optimel kwark. Of je zus of vriendin. Toch leuk om zo iemand een klein plezier te doen. Je kunt ze dan meteen vertellen dat ze het artikel ook zelf met de cashbackactie gratis kunnen aanschaffen. En zo nog een keer kunnen proberen.

Kun je het echt niet gebruiken? Haal het dan niet

Hoewel ik voor de meeste geld terug-actie-producten een goede bestemming weet is dat soms niet zo. Dan neem ik ze ook niet. Anders blijft het maar in je kast staan en gaat over de datum. En dan de vuilnisbak in. Dat kan niet de bedoeling zijn. Als niemand het lust en ik ook niet zo gauw weet wie uit mijn omgeving het zou willen, bijvoorbeeld.

Slecht voor het milieu en je ecologische voetafdruk.

Wees wèl super snel!

 • Check regelmatig de geld-terug-actie websites, zodat je niet achter het net vist.
 • Doe dit op de dag dat je de boodschappen gaat halen.

Want sommige van deze acties hierboven zijn verlopen As-We-Speak. Andere mensen houden deze websites ook in de gaten.

En je weet het. Zoals vaak in het leven: De vroege vogel krijgt de worm. (of is dat een minder smakelijke spreuk als je het hebt over boodschappen?)

 • Noteer PRECIES welk product onder de voorwaarden valt.
 • En check wat precies de voorwaarden zijn. Waar moet je het halen? Binnen welke termijn? Is de maximumlimiet al bereikt of nog niet?
 • Niet alle producten zijn 100% gratis. Dat kan nog steeds een goede deal zijn. Maar in geval van twijfel: laat het aan je voorbij gaan.
 • Bewaar je kassabon en declareer direct. Want voor je het weet vergeet je het terug te vragen en ben je alleen maar duurder uit.

Win zo elk jaar 1 of zelfs 2 boodschappenkarren vol boodschappen

Noteer al die geld-terug-acties in je huishoudschrift of maak er een digitaal lijstje van op je tablet of smartphone. Maak er een sport van om zoveel mogelijk cashback artikelen te scoren.

Reken eens uit hoeveel geld dit in een jaar is

Toegegeven. Vaak zijn het levensmiddelen die je niet voor dat bedrag aan zou schaffen. Ik niet in elk geval. Maar stel je eens voor: kun jij met deze producten een hele winkelwagen vullen?

Dan heb je eigenlijk – zonder aan een prijsvraag mee te doen – een minuut gratis winkelen gewonnen. Lucky You. En dat kan nu elk jaar opnieuw.

Geen Amerikaanse toestanden

Zo veel coupon- en gel- terug-acties als in Amerika? Ik zie het hier niet snel gebeuren.

Maar toch.Voor wie op zijn geld wil of moet letten en het onderste uit zijn boodschappenbudget wil halen zou ik zeggen: Doen!

Maak jij ook regelmatig gebruik van geld-terug-acties?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *