Checklist 100.000 euro sparen voor je eigen huis

31 tips: Zo spaar je net als wij een ton voor je eigen woning.

100.000 euro sparen voor aankoop van je huis. Dat is een uitdaging. En in veel gevallen een haalbare challenge. Veel van de tips die je hier krijgt pasten wij zelf toe. Resultaat: Meer dan een ton op de bank bij aankoop van onze eerste woning.

Daardoor een lagere hypotheek. Ook daardoor al jong hypotheekvrij.

silhouette van een hand die een sleutelbos in een andere hand laat vallen, op de achtergrond een witte woning. illustratie bij post over 100.000 euro sparen voor de aankoop van je eigen huis.

Toegegeven

Die ton was toen nog in guldens. De huizenprijzen ook. Maar ook de lonen lagen fors lager dan nu. Zodat het ongeveer vergelijkbaar is voor de huidige situatie: Met de euro, de lonen en de huizenprijzen.

Starten op de woningmarkt is niet makkelijk. Met prijzen hoog als wolkenkrabbers zit een eenvoudige tussenwoning er vaak al niet in.

Wat kun jij nu doen, om te zorgen dat jij jezelf straks huiseigenaar mag noemen als dat je doel is? Veel. Je denkt dat het niet kan? Die instelling brengt je niet ver.

Streef niet naar het minimale bedrag dat verplicht is om bij aankoop mee te brengen. Doe het niet voor minder dan € 100.000,=.

Want jong in je leven fanatiek 100.000 euro sparen? Daar heb jij je leven lang plezier van.

een klein huis (getekend) met een grote sleutel ervoor. De deur van het huisje heeft een groot sleutelgat. Met 100.000 euro sparen voor je eigen huis komt dit spaardoel in zicht. Dit maakt het kopen van een woning eerder mogelijk.

Het is de sleutel om aan een eigen huis te komen.

Laat je financiële toekomst niet als een ton in duigen vallen. Start zo vroeg mogelijk met sparen en ontdek hier 31 tips voor je eerste 100.000 euro.

Waarschuwingen vooraf

Houd rekening met deze gevolgen van sparen:

 • Als je per persoon meer dan 25.000 euro spaart krijg je te maken met Vermogensrendementsheffing.
 • Subsidies/toeslagen/kwijtschelding van belastingen/bijstand kunnen in gevaar komen door het hebben van spaargeld.
 • Spaar je meer dan een ton (per persoon)? Houd rekening met het depositogarantiestelsel en spreid je spaargeld over verschillende banken die onder het Nederlands Depositogarantiestelsel vallen.
 • Geld dat je in een koopwoning steekt moet na verkoop van die woning en bij aankoop van een volgende woning opnieuw worden ingebracht. Of voor dit deel ontvang je geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nog niet ontmoedigd? Lees dan snel de checklist.

Tip 1 Focus

een dartbord op pootjes tegen een blauwe achtergrond. In de gele roos zitten 3 pijltjes. Spaar met focus voor doelbericht resultaat. Illustratie bij post over 100.000 euro sparen.

Besluit dat je het gaat doen en dat je het kan. Maak er net als wij een sport van. Een doel. Wees ervan overtuigd dat je met al je inzet dit doel voor elkaar krijgt. Je mindset is een belangrijke voorspeller of jij je doel haalt. Elk doel.

Want als je er zelf al niet in gelooft, zal je het bij de minste tegenslag opgeven. Zet door.

Kijk elke dag in de spiegel en zeg tegen jezelf dat je het kan.

Download bij de wekelijkse update de Ultieme Hartenwens Spaardoelversneller. Vul deze in en ga ervoor. Doelgericht. Tenminste als een aanbetaling voor je eigen woning of appartement je hartenwens is.

Tip 2 Meten is weten

Zet je inkomsten en uitgaven op een rijtje. Check hoeveel je uitgeeft, vergelijk jezelf met soortgelijke huishoudens en kijk waar je kan besparen. De 1-2-3 methode helpt je op weg. Lees er hier meer over.

Laat je trouwens niet door NIBUD vertellen, dat het basisbedrag niet verder omlaag kan. Misschien lukt dit jou wel. Bepalend is vooral hoever jij daar zelf in wilt gaan.

Tip 3:  Stel jezelf deze 3 vragen bij ELKE aankoop:

gevel van een rij oude panden, met een uithangbord met in neonletters ASK erop met een klassieke uithanglamp eraan.

 • Is dit nodig?
 • Kan dit gratis?
 • Hoe kan dit zo voordelig mogelijk? (ruilen, kortingscodes, tweedehands, sale, minder features, showroommodel, regifting etc.)

Vind het antwoord. En handel daarnaar.

Website om te ruilen: www.ruilen.com 

Websites voor kortingscodes (alleen gebruiken als een aankoop echt nodig is en niet voordeliger kan):

Tip 4: Kies je opleiding en je baan toekomstgericht

Filosofie, Antropologie, Muziekwetenschappen? Leuk als hobby. Voor je vrije tijd. Kies een combi van interessant èn toekomstgericht bij je studie- en baankeuze.  Sectoren als de zorg en techniek bieden goede kansen.

Tip 5: Geen geleen

Lenen zet je op achterstand.

tekening van een jonge studente met een boek onder de arm. Ze heeft zwarte haren en een zwart shirt aan.

A. Ga je nog studeren? Leen zo min mogelijk.

Hoe?

 • blijf thuis wonen als dat kan.
 • Zoek een bijbaantje als dit met je studie te combineren is. Werk in de zomermaanden en gebruik dit voor de kosten van je studie.
 • Betalen je ouders je studie helemaal? Lucky you. Zet wat je daarnaast verdient opzij voor je eerste eigen huis.

Door geen of zo min mogelijk studieschuld omzeil je die molensteen die straks aflossen van je hypotheek afremt. Want  door een studielening nu heb je straks minder te besteden. En na je studie spaar je zonder lening sneller voor die ton.

Leen ook niet voor coole gadgets. Gewoon niet doen. Je betaalt te veel. Het gaat ten koste van je huis.

B. Afgestudeerd? Ook dan: geen geleen. Niet voor meubels, niet voor een auto, niet voor gadgets of vakanties. “omdat je het verdient”.  Jij verdient een ton op de bank. ASAP.

Zie elke uitgave die je kan voorkomen, als een baksteen voor het huis van je dromen.

Tip 6: Hotel Mama

Houten bord aan de muur bevestigd met tekst erop Zimmervermietung Hotel Mama. Hier overheen een klein hangend bordje met opschrift Geschlossen. Illustratie bij blog over 100.000 euro sparen.

Klaar met studeren? Kun je goed met je ouders opschieten en vind je een baan in de buurt? Blijf nog een paar jaar wonen in Hotel Mama. Heb je een vaste relatie?

Als hij/zij hetzelfde doet èn maximaal inkomen spaart bouwen jullie snel een leuk bedrag op.

Dan hoeven jullie elk maar de helft te sparen.

Misschien betaal je kostgeld. Dit staat in geen verhouding tot de kosten van zelfstandig wonen in een dure flat.

Dit is de tijd dat je meer dan ooit kunt sparen. Ga maar na: een leuk inkomen. Nog geen hypotheek, geen kinderen en nauwelijks vaste lasten als je thuis woont. Die tijd komt niet gauw terug.

Tip 7: Leg jezelf een “Langstudeerdersboete” op

Lees deze post over de wet van Parkinson. Als student kom je nog rond van een macaroni en kaasbudget, Je eerste salaris vliegt er daarna minstens net zo snel doorheen als je studiebeurs en bijbaantjesloon.

Studeer vooral snel af. Maar doe daarna alsof je een langstudeerder bent. Leg jezelf een langstudeerdersboete op. Hoe? Door zodra je loon binnenkomt jezelf fors te korten. En de bespaarde “boete” in te zetten als bijdrage aan die ton. Voor je eigen woningfonds.

Zet intussen de levensstijl van een student nog jaren voort.

Tip 8: Een auto? Koop er geen

een zwaar verroeste old timer auto. Staat bij blogpost over 100.000 euro sparen. Neem liever geen auto, maar als het niet anders kan is eentje die wel door de APK komt mogelijk een goede optie.

Toch nodig voor je werk? Eentje die net de APK haalt, als die veilig en betrouwbaar is, is voor jou als “langstudeerder met toekomstvisie” genoeg.

Zeker als je handig bent in auto-onderhoud, of als je iemand kent in je netwerk die dat is bespaar je zo enorm.

Zie een auto voor wat het is: een manier om van A naar B te komen. Dat kan misschien ook wel met de bus, trein, scooter, fiets of benenwagen.

Tip 8: Ruil hem in voor een zuiniger exemplaar. Niet je auto… je partner.

Serieus: Is je vriend(in) een impulsieve spender? Daar kun je geen huis op bouwen.

Run Forrest Run, nu het nog kan en je niet met een hypotheek, trouwring of samenlevingscontract en 3 koters aan hem/haar vast zit!

Tuurlijk, andere eigenschappen tellen ook, zijn super belangrijk. Is hij/zij goed voor je, betrouwbaar, opgewekt, bijvoorbeeld.

Waar je ook op let, meestal is iemands uitgavenpatroon geen criterium bij je partnerkeus. Maar reken maar dat dit financiële impact heeft. Enorm. Bespreek jullie financiële doelen. Op één lijn zitten in geldzaken is super belangrijk om die ton te halen. En trouwens: geldgebrek en ruzies over geldzaken zijn sowieso slecht voor je relatie.

In een boek van het “Vrekkenpaar” las ik ooit de tip een kleine partner te kiezen. Want die eet minder. Dat scheelt.

witte ovale stenen die in de vorm van een grote en een kleine voetafdruk naast elkaar in het zand zijn gelegd.

Zover wil ik niet gaan. Maar eentje die leeft op te grote voet ruilen voor eentje met een kleinere financiële footprint? Ik zeg: DOEN!

Tip 10: Werk fulltime

Lijkt een trend te zijn. Om parttime te werken ook als je (nog) geen kind hebt. Daar betaal je voor. Werk zeker als je nog kindvrij bent minstens 36/40 uur.  Check op de website www.berekenhet.nl wat het je scheelt als je fulltime werkt. Dat kan je motivatie om meer te gaan werken een boost geven. 

En zet het extra verdiende geld opzij voor je woning.

Tip 11: Minimaliseer

Bespaar waar je kan op uitgaven. Zoals geen luxe broodjes en koffie bij de Starbucks op het station en bij de AH to go halen. Koop eens een jaar gewoon geen kleding en schoenen. Laat de auto staan. Een leuk weekend met vrienden of vriendinnen? Daarvoor hoef je niet veel uit te geven.

Kijk nog eens naar tip 3.

Nog een voordeel. Je bent helemaal hip en trendy als je minimaliseert. Je interieur, je kleding, hou het lekker basic. Zo houd je geld over. Voor die ton.

Tip 12: Spaar automatisch en gebruik je kaasschaaf

twee schaaltjes met fruit en jam op een tafel, met crackers eromheen gelegd plus een stuk kaas en een kaasschaaf met enkele afgeschaafde kaasplakken. Hanteer de kaasschaafmethode om te besparen op je uitgaven. Zo kun je sneller 100.000 euro sparen voor je huis.

Zet wat je spaart direct weg zodra je salaris wordt gestort. Op een rekening met de naam Mijn/Onze Eigen Woning. Bereken je bespaarpercentage. Hoeveel procent van je inkomen kun je sparen? Probeer er elke maand nog een (paar?) procent bij te krijgen. Door met de kaasschaafmethode wat van je uitgaven af te halen. Over de hele linie.

Vraag je elke avond af:  “Waarop heb ik hoeveel bespaard vandaag?” En boek dit meteen over naar je spaarrekening. 

Tip 13: Koop tweedehands

De inrichting van je woning, je kleding. Koop tweedehands en zet de rest opzij voor je woningaankoop. Want zodra je iets nieuws aanschaft en je neemt het mee naar huis, is het toch al niet meer nieuw. Scheelt je vaak de helft of meer. Waarschijnlijk is je huis straks ook tweedehands. Waarom dan niet je meubels, kleding en andere spullen?

Ga trouwens niet zomaar zoeken op sites als Marktplaats, alleen als je echt iets nodig hebt. Zodat je niet in de verleiding komt.

Tip 14:  VVV staat voor Voordelig Vakantie Vieren

Vakantie kan je zo duur of goedkoop maken als je wilt.  Zo doe je het goedkoop:

een deel van een hangmat met vrouwenbenen met rode puntige pumps erop. De hangmat hangt in een groene tuin. Vakantievieren in je eigen achtertuin en zo sneller 100.000 euro sparen voor je eigen huis.

 • houd een staycation, zo’n heerlijk relaxte vakantie in Rundhausen. Lekker ontspannen in een hangmat in je achtertuin. Geen koffers pakken, geen gejakker en gejengel op de achterbank. En ontdek de leukste uitjes in je eigen omgeving.
 • doe aan woningruil
 • ga eenvoudig  kamperen
 • ga buiten het seizoen als dit kan met je baan.
 • houd een werkvakantie waarbij je gratis onderdak krijgt in ruil voor werk.
 • ga couchsurfen
 • logeer bij familie of vrienden in het buitenland.

Je kunt met z’n tweeën aan vakantie zo maar een paar duizend euro kwijt zijn elk jaar. Dat is weer een hele stapel bakstenen voor je huis.

Ontdek bij de VVV in je woonplaats welke gratis attracties er in je omgeving zijn. Vul als zoekwoord Gratis in en de naam van je woonplaats of een andere plaats in de omgeving.

En zoek op internet naar leuke gratis uitjes in je provincie. Zoals deze post over de provincie Utrecht.

De andere provincies volgen.

Tip 15: Krijg waar je recht op hebt

Je hebt vaak recht op meer geld dan je denkt. Bijvoorbeeld:

 • Toeslagen zoals Zorgtoeslag, Huurtoeslag etc. Zie de website v.d.  Belastingdienst.
 • Gemeentelijke toeslagen of kwijtschelding van belasting.
 • Belastingteruggave door te middelen. Zie de website www.belastingmiddeling.nl. Dit kan je volgens deze website soms honderden tot duizenden euro’s schelen.
 • Studentenkorting
 • Korting bij je ziektekostenverzekering bijvoorbeeld via je werkgever.
 • Dien je reiskostendeclaraties in. En bewaar je parkeerbonnetjes.
 • Geld terug bij vertraging bij de NS? Claim het direct.
 • Doe mee aan geld terug acties

Laat niets liggen. Elke euro over is er eentje voor je huis.

Doe op de website www.rechtopgeld.nl de test.

En op de website wijzer in geldzaken.

Check of je een slapend banktegoed hebt.

Tip 16: Ruil diensten zodat je ze niet hoeft te betalen

een hand met aan elke vingers weer een hand met 5 uitgestoken vingers aan elke hand. Dit staat voor hoe handig zijn en diensten ruilen met anderen kan bijdragen aan sneller 100.000 euro sparen voor je eigen huis.

Waar ben jij handig in? Gebruik dat talent om 100.0000 euro te sparen.

Laat je knippen door een vriendin die kapster is. Je auto onderhouden door je broer die monteur is, of die gewoon handig is. Natuurlijk doe je er wat voor terug. Ben jij goed in fotograferen? Bied een fotoshoot aan in ruil. Maak een lijstje van al je talenten en vaardigheden. Steek je handen uit de mouwen en zet ze in voor je 100.000 euro.

Arbeidsloon is vaak de grootste kostenpost. Wat je kunt ruilen bespaart geld voor je huis.

Onder tip 3 vond je er al een. Hier nog meer ruilwebsites, niet alleen voor diensten:

 www.ruilwebsites.nl 

www.ruilhandelmarkt.nl 

www.swoppa.nl 

Hobby’s die je geld besparen of opleveren

Hierover binnenkort een nieuwe post. Want een hobby kan je bakken geld kosten, je geld besparen of zelfs opleveren. Geld dat je kwijt zou zijn aan je dure vrijetijdsbesteding kan voortaan naar je huis. Ruil die hobby in voor een gratis variant, of liever nog eentje die je wat oplevert.

Denk ook bij je hobby’s win/win.

Tip 18: Jobhoppen voor meer loon

Grote tekst Hire Me met daarachter getekende personen die allerlei beroepen uitbeelden.

Mijn post over shophoppen gelezen? De eerste zin is ook een tip voor jou:

Zit je in een branche waar veel vraag is naar werknemers, overweeg te jobhoppen. En beding een hoger salaris. Werk sowieso aan hogerop komen in je baan. En laat je naar waarde betalen. Vergelijk op deze website je loon met dat van anderen. 

Dit is een tijd van tekort aan werknemers. Maak er gebruik van.

Tip 19: Mazzeltjes? Zet ze om in bakstenen

Twee dozen met cadeautjes met kaartje eraan Just for You. Met grote strik erop. Iedereen heeft mazzeltjes. Zet ze opzij en ga zo sneller 100.000 sparen voor je eigen huis.

Geld kan overal vandaan komen:

 • Enveloppen op je verjaardag
 • een bonus op je werk.
 • Een gift van gulle ouders
 • Dat tientje dat je vindt op straat.
 • Die stationsfiets die je verkoopt.
 • De bonus van je overstap van energieleverancier
 • Die belastingteruggave

Wie heeft nou nooit een mazzeltje? Je hebt de neiging het snel uit te geven aan een extraatje. Dat komt door mentaal boekhouden. Dat je je geld uitgeeft gebaseerd op hoe je eraan kwam.

Zo gewonnen, zo geronnen. Easy come, easy go.

Maar reken voor elk ontvangen bedrag eens uit hoeveel uur je ervoor zou moeten werken. Dan waardeer je het meer.

Mentaal Boekhouden? Doe het niet!

Tip 20:  Maak het super leuk

de letters WOW! in blauw met groene kleuren.

De Belastingdienst kan het je wel makkelijker maken, met dat middelen bijvoorbeeld.

Miss Happy Money kan sparen ook leuker maken. Wat dacht je van een puzzel voor je eigen woning? Een spaardoelgrafiek of een tussentijdse beloningenlijst?

Bij de wekelijkse update mis je geen besparende move meer. En krijg je de Ultieme Hartenwens Spaardoelversneller.

Lees ook deze post: 11. Tips. Zò maak je sparen super leuk!

Sparen ging nog nooit zo snel. Logisch ook: Omdat je het super leuk maakt. En wat super leuk is doe je liever, dus vaker, dus krijg je sneller resultaat. Gevolg? Je gaat nog sneller sparen. 

Tip  21: Werk Extra

Stel je werkt fulltime. Dat is mooi. Maar het kan beter.

Ik herinner me een collega van een vroegere baan, die samen met zijn vriendin er nog een avondbaan op na hield. Naast hun fulltime banen. Niet omdat hij nou zo weinig verdiende. Maar omdat ze dolgraag een leuke woning wilden kopen. Dus 3 avonden in de week gingen ze vroeg op de avond kantoren poetsen. Een andere collega vond dat maar niks. Maar ik had er bewondering voor. Zulke mensen gun je toch gewoon dat ze slagen?

Extra werken kan misschien bij je werkgever. En in het weekend met een bijbaantje. Of verkoop een deel van je vakantie-uren en zet ze om in spaargeld. Voor bakstenen.

N.B, Informeer bij meer dan 1 werkgever bij de Belastingdienst naar de gevolgen voor de belastingheffing.

Tip 22: Roken, drinken, gokken, dure hobby’s, verzamelingen

een brandende sigaar met een biljet van 50 euro er omheen. Rook niet, dan kun je sneller 100.000 euro sparen.

Grote verspillers. Doe er niet aan mee. Beter voor je gezondheid en portemonnee.

Heb je trouwens al een grote verzameling? Van mini-autootjes, luxe damestassen, Barbiepoppen (liefst in originele verpakking)? Verhandel ze voor je 100.000 euro.

1 uitzondering: Word een fanatieke muntenverzamelaar. Op de bank. Voor je huis.

Tip 23: Stel je kinderwens uit als dit kan

Kinderen kosten een flink deel van je inkomen. Vroeger was daar een uitdrukking voor die zei dat je per kind een Porsche kwijt bent van 0 tot 18 jaar. Dat ligt dan volgens mij aan jezelf. Maar toch.

Als je biologische klok nog niet al te hard tikt ga dan eerst voor die ton. Je toekomstige kinderen heb je dan ook financieel meer te bieden. Behalve luiers, Bugaboo en kinderkamer zijn kinderopvangkosten en minder gaan werken dure posten.

En laat die Porsche maar zitten. (zie tip 8).

Tip 24: Huisdieren

schattig snoetje van een Beagle (?) puppy dat op de grond ligt met de pootjes naast zijn snoet kijkt met grote Bambi-ogen iets naar boven.

Hartstikke leuk. En ze hebben een hoge knuffelfactor. Vooral zo’n puppy met van die grote Bambi-ogen. Maar vergis je niet. De kosten lopen op.

Een hond grote variant, medium of mini. Dat maakt veel verschil in de kostprijs. Maar allemaal: uitlaatservice, dierenarts, hondenhotel als je op vakantie gaat.

Als je toch echt een huisdier wilt: hamster, konijn, cavia’s hebben ook een hoge aaibaarheidsfactor. En koop dan die kooi bij de kringloop.

Kosten huisdier

Sowieso handig om bij de aanschaf van een huisdier tevoren te checken wat die bij een gemiddelde levensduur kost. Schrik niet: Het programma De Rekenkamer rekende het uit voor de kosten van een hond in hun aflevering van 03-04-2014.

En kwam op de prijs van ongeveer € 18.000,= euro voor een gemiddelde hond, als die 12 jaar leeft.

Ja die pup is schattig. Maar is hij ook “18.000 euro-schattig?”

Tip 25: Dure smartphone en steeds nieuwe gadgets? Niet doen.

Houd je mobiel die je al hebt langer. Echt een nieuwe “nodig”? Kies een prepaid exemplaar. En beperk het gebruik. Sowieso heb je nu eerder in de gaten wat die je werkelijk kost.

Heeft je werkgever een voordelige regeling waarmee je belasting bespaart bij de aankoop van  bijvoorbeeld een fiets, laptop of telefoon? Kijk na, of je daar wat mee kan.

Tip 26: Onderhoud je spullen goed

Kleding met een klein gaatje direct herstellen. Je fiets in de schuur zetten en je schoenen poetsen en laten repareren voor ze helemaal stuk gaan. Je bank onderhouden.

Zo gaat alles langer mee. En wat langer mee gaat hoeft minder snel te worden vervangen. En dat scheelt je geld. Voor je ton.

Tip 27  Kies bij alles wat je koopt kwaliteit

een rond label met 100% Qualitiy in het midden, met gouden gekartelde rand eromheen. Ga voor producten van kwaliteit, dit scheelt je veel geld op langere termijn.

Al probeer je gratis of met flinke korting of tweedehands te scoren. Lever niet in op kwaliteit. Daardoor gaan producten langer mee. Wat je in de toekomst geld bespaart.

Liever een kleine garderobe kwaliteitskleding, dan een kast vol Primark-koopjes. Bijvoorbeeld.

Tip 28: Uit eten/afhaalmaaltijden

Doe het zelf ook met koken. Niet alleen geen voorgesneden groente en fruit die te duur zijn per kg, maar ook door minder vaak uit eten te gaan.

Wat je kunt afspreken met je partner: Voor elke 10.000 euro gespaard gaan we (voordelig met Social Deals) uit eten om het te vieren. Dit motiveert je om sneller te sparen.

Ook wordt het zo iets speciaals. Waardoor je het meer waardeert. Want wat je vaak doet wordt gewoon. Het kan zelfs saai zijn elke week naar de Humphrey’s te “moeten”.  Terwijl als je het 1 keer per half  jaar doet het iets heel bijzonders is.

rode vuile old timer bestelbus met opschrift Pizza's, Hamburguesas staat geparkeerd op straat.

En thuisbezorgde pizza’s en afhaalpatat? Wat een onzin. Schuif zelf een pizza of portie patat in de oven. If you must.

Tip 29: Klaag en geef complimenten

Klaag of geef juist een compliment. Beschimmelde sinaasappels of kaas? Spullen die niet doen wat ze zouden moeten doen? Nederlanders klagen graag. Doe dit dan niet bij je netwerk maar bij de winkelier of fabrikant. Grote kans dat je het dan vergoed krijgt, regelmatig met wat extra’s erbij.

stapel ronde koekjes met lachend gezichtje op het voorste koekje dat in de camera kijkt.

Heb je niks te klagen? Doe eens aardig en geef een welgemeend compliment.  Een neef van mij was dol op koekjes van een bekend merk. Hij schreef de fabrikant een brief om zijn waardering te laten blijken. En kreeg een hele doos vol koeksoorten als dank.

Tip 30 Leer nee zeggen

Leer Nee zeggen tegen anderen:

 • Nee, ik leen je geen 20 euro. Want ik moet er zelf om vragen als ik het terug wil.
 • Nee,  ik doe niet mee met de collecte. Maar wens u veel succes!
 • Nee, geen interesse in een abonnement op de krant, ook niet voor € 2,95 per week.

En tegen jezelf:

 • Nee, ik hoef geen snacks van de benzinepomp
 • Dat jurkje is mooi, maar mijn kast hangt al vol mooie jurken.
 • Nee, ik ga niet naar die musical. Want ik spaar dat liever voor een woning.

En zie dat dit inderdaad een keuze is. Een keuze voor weer een baksteen voor je eigen huis.

Tip 31: Regel je droombruiloft per saldo gratis

middenstukvan een gearmd bruidspaar. Hij in donkerblauw kostuum, zij in witte trouwjurk met kant en tule en met een bruidsboeket van witte en roze rozen in de hand.

Heb je Mr. Right/Mrs. Right gevonden? (zie vooral ook tip 8) Dan kun je gaan samenwonen.

Maar stel, je wil trouwen. In stijl. En sparen voor een huis.

Regel je droombruiloft dan per saldo gratis. Hoe? Lees bovenstaande tips nog eens grondig door. Daar kom je er al een aantal tips tegen die dit deels mogelijk maken.

Wil je weten hoe wij onze droombruiloft gratis vierden? Niet eens bewust, maar achteraf nagerekend bleek dit wel zo te zijn gegaan. Laat het weten in een reactie. Dan wijd ik daar binnenkort een post aan.

7 Bonustips voor meer plezier van je € 100.000,=?

Wat te doen terwijl je die ton spaart?

Er is een aanvulling op deze checklist met 7 verrassende Bonustips om te zorgen dat je meer plezier hebt van je ton, als je die hebt bereikt.

7 Dingen die jij nu kunt doen, voor optimaal plezier van je gespaarde ton en je nieuwe woning straks.

Hierover volgt binnenkort een nieuwe post.

Een ton meebrengen naar de makelaar opent deuren

Zet die ton liever niet in voor een duurdere woning, maar voor lagere lasten. Zodat het huis dat je eerst huurt bij de bank, stukken sneller van jezelf is.

100.000 euro sparen? Dat gaat euro voor euro

een bruine regenton met een hand erboven die er een paar briefjes van 20 euro in doet. Met de Europese sterren in een cirkel er omheen. Tegen een achtergrond van blauw doek. Staat symbool voor 100.000 euro sparen, ofwel een ton sparen.

Misschien vind je zulke acties als met die koekjes (tip 29)  maar kruimels waar je niks aan hebt.

Vergis je niet. Want 100.000 euro bestaat uit 100.000 x 1 euro.  Een ton dat zijn 1000 briefjes van 100 euro, of 10.000 briefjes van 10 euro. Maak het een gewoonte na te denken over elke euro die je binnenkrijgt. En zie die vast te houden, door ze in je ton te stoppen.

Het geld voor jouw ton kan overal vandaan komen. En al die euro’s moeten rollen. Laat ze rollen in jouw ton.

Een eigen huis, een plek onder de zon. Ik hoop dat je begrijpt dat je daar heel veel zelf aan kunt doen. Nu jij!

Like en share dit bericht.

Heb jij nog legale tips om sneller in het bezit te komen van 100.000 euro? Ik hoor graag je reactie.

2 thoughts on “Checklist 100.000 euro sparen voor je eigen huis

 1. Lisette

  Ik heb de artikelen met veel aandacht gelezen, goede tips!!
  Hopelijk komt Brabant aan de beurt voor de gratis uitjes en omdat mijn nichtje gaat trouwen, ben ik
  erg benieuwd naar jullie gratis droombruiloft, dan kan ik haar tips geven.

  1. mmmisshappymoney Auteur bericht

   Dank je, Lisette! Beloofd dat Brabant als volgende provincie aan de beurt komt voor een post over gratis uitjes.
   Ik kijk even of meer lezers belangstelling hebben voor een post over hoe je gratis een droombruiloft viert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *