9 Geld Sparen Tips die Echt Werken

een glazen pot met munten gevuld met links daarvan een rij van 4 oplopende stapeltjes munten met op elk stapeltje en boven de glazen pot een stekje van een plant. Illustratie bij post over geld sparen tips

Sneller een spaardoel halen?

Haal alles uit je inkomen en geef nu je spaargeld een boost met deze 9 Geld Sparen Tips die Echt Werken.

Tip 1: Afbetaalde lening? Doe alsof je die nog steeds hebt.

Je hebt een lening afbetaald? Doe of je deze nog hebt en betaal nu het bedrag aan jezelf. Stort dit op een spaarrekening met een doel. Want een concreet doel motiveert je sneller te sparen.

Dit kan gaan om elke vorm van leningen. Bijvoorbeeld:

 • De lening voor je auto.
 • Die bij het postorderbedrijf.
 • je studielening die je versneld aflost.
 • De terugbetaling van teveel ontvangen toeslagen.
 • Je neemt je voor elke maand een deel van de roodstand van je betaalrekening in te lopen. Je komt in het groen en gaat door met “je schuld aflossen”.

Tip 2: Kinderopvang, zwemles, bijles gestopt? Doe alsof dit doorgaat.

een meisje in een gelde bikini met onderwaterbril op zwemt, foto is onder water gemaakt in een zwembad.

Noodzakelijke uitgaven die stoppen:

 • Je kinderopvangkosten dalen doordat je kinderen niet meer naar de dagopvang hoeven.
 • Of je kinderen hebben hun zwemdiploma gehaald.
 • Gelukkig, je zoon of  dochter is van die dure wiskunde-bijles af en geslaagd.

Wat die diploma’s betreft: iedereen blij. Je kind met het diploma. Jij met het diploma èn het geld dat je nu niet meer hieraan kwijt bent.

Stort de contributie/lesbijdrage gewoon nog steeds. Maar nu op je eigen spaarrekening.

Tip 3: Gestopt met roken, drinken of een dure hobby? Betaal het verschil aan jezelf.

een rokende sigaar met daaromheen een briefje van 50 euro die deels is verbrand. Als je stopt met roken zet het bespaarde geld dan op je spaarrekening. Illustratie bij post over geld sparen tips

Je stopt met roken of drinken? Of een dure hobby? Beloon jezelf door het bespaarde aan jezelf uit te betalen op je spaardoelrekening.

De financiële beloning is bovendien een extra motivatie om het stoppen van een ongezonde gewoonte vol te houden.

Tip 4: Stop met verzamelen, start met verkopen

een bruine handtas met foto's erop en 2 x de tekst Berlin, gebouwen en mensen.

In plaats van iets te verzamelen, ga je nu verkopen. De opbrengst zet je op je spaarrekening.  Dit bespaart je op 2 manieren: Je geeft er niks meer aan uit. En de verkoop levert wat op.

Zoals:

 • dure handtassen
 • een grote schoenencollectie

rond roze flesje parfum met roze bloemen en een parelketting er naast.

 • flessen merkparfum (ook aangesproken nog te verkopen op Marktplaats) en je maakt nu die kleine monsterverpakkingen zelf eens op.
 • Merkkleding waar je op bent uitgekeken of waar je toch te veel van hebt.
 • Barbiepoppen

Hoeveel spullen heb jij allang in huis waar het prijskaartje nog aan hangt? Zulke zaken leveren het meeste op. Want duidelijk gloednieuw. Maar ook je andere verzamelde spullen – vooral merkartikelen – leveren je cash op.

Tip 5 Spaar van je Boodschappenweekbudget

een vierkante portefeuille waaruit 4 eurobiljetten steken met links een vork en rechts een mes. Illustratie bij post over geld sparen tips . Besparen op je boodschappenweekbudget.

Geef jezelf een weekbedrag voor je boodschappen. Ga daarbij uit van wat volgens Nibud gemiddeld is voor vergelijkbare huishoudens. Eind van de week geld over? Dat is voor je spaardoel.

Lees ook deze posts:

Besparen op je Boodschappen? 11 makkelijke tips voor jou!

Extra Besparen op je Boodschappen? Nog 11 tips voor jou!

4 Tips: Zo bespaar je fors op je Boodschappen met Shophoppen

Je kijkt nu wel 3 keer uit of je dat tijdschrift koopt, snoep bij de kassa, dat merkbier of die fles wijn. Zodat je meer overhoudt. En dat al binnen 7 dagen. Maak er een sport van op een verantwoorde manier geld over te houden van je boodschappengeld.

een getekende schaar die bijna een biljet van 20 euro doorknipt. Illustratie bij post over geld sparen tips .

Stel dat het je lukt de schaar te zetten in je boodschappenbudget en deze week het bedrag te halveren? Leuk om naar te streven toch? 

Tip 6 Doe de Marktplaatsmaand

Ga door elke kamer van je huis en verzamel alles in je woning wat in de weg staat maar nog wel waarde heeft. En verkoop deze zaken op Marktplaats. Ga er een vrije middag voor zitten. Verzamel, maak mooie foto’s, zet ze op Marktplaats. En zie de biedingen binnenkomen.

Hup, stort de opbrengst voor je spaardoel.

Tip 7 Doe alsof je die loonsverhoging niet kreeg

Je krijgt een loonsverhoging? Dat geld had je vorige maand nog niet. Dus mis je het niet en je besluit het meteen te sparen.

Trouwens, dat geldt ook voor die fooien, bonus of winstdeling. Doe alsof dit tegenviel. Mega. En schuif het door naar je spaardoel-rekening.

Tip 8 Recycle je cadeautjes

een heleboel ingepakte cadeautjes met effen cadeaupapier in diverse kleuren. Gestapeld en naast elkaar. Illustratie bij post over geld sparen tips . Je kunt aan regifting doen.

Je geeft cadeaus die je kreeg en niet mooi vond door aan iemand anders die er wel blij mee is? Regifting heet dat en het is nog hip ook. Hoewel: mijn bejaarde moeder doet dit ook en vertelt het er zelfs bij als ze een cadeautje van ons krijgt. “Dat is leuk voor buurvrouw Jannie, want die is bijna jarig.” Ik kan er wel om lachen dat ze dat doet.

Zolang je het niet (ook niet per ongeluk) aan de oorspronkelijke gever teruggeeft is er niks mis mee. Zet het bespaarde op je spaarrekening.

Tip 9 Weekendje weg? Woningruil in plaats van hotel

2 groene handdoeken op een tafel met een steen erop met de tekst Für Gäste. Illustratie bij post over Geld Sparen tips.

Je wilt een weekendje weg waarvoor je hebt gespaard. In plaats van een hotelletje of appartement te boeken, wat je van plan was doe je aan woningruil met je tante uit Goes, je jeugdvriendin die nu in Scheveningen woont. Je broer die een boerderijtje in Drenthe heeft. Jij blij, zij blij en allebei bespaard. Zet jouw deel op je spaardoelrekening.

Eén nadeel van woningruil in plaats van een hotel: Roomservice Not Included.

Conclusie: 9 Geld Sparen Tips die Echt Werken

Geld voor je spaardoel kan overal vandaan komen.  Do Push Your Luck en maak bewust gebruik van deze 9 tips. Open vooral die speciale spaardoelrekening en boek het spaarbedrag DIRECT daar naartoe. Zodat je het niet meteen weer kwijt bent door de Wet van Parkinson. Moet jij eens zien hoe snel je zo je spaardoel haalt. Succes!

Bij de wekelijkse update ontvang je tijdelijk een cadeau: De Ultieme Hartenwens Spaardoelversneller. Waarmee je simpel, snel en speels spaart.

Lees ook deze posts:

11 Tips: Zò maak je sparen Super Leuk!

Gratis: Je Ultieme Hartenwens Spaardoelversneller

Heb jij nog een goede tip om geld te sparen?

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *