5 Super leuke trucs om snel 1000 euro te sparen!

Kun jij ook wel 1000 euro extra gebruiken?

Pas dan één (of meer) van deze 5 trucs toe. Elk van deze trucs kun je ook een Money Challenge noemen. Ze zorgen ervoor dat je spaart met dat speciale WOW!-effect en werken als Magie.

Lees ook: Zo Maak je Sparen Sùper Leuk!

Zodat je vliegensvlug die 1000 euro spaart die jij wilt hebben. Voor wat jij wil: een vakantie, een buffer, een nieuw meubelstuk of stijlvolle garderobe. Of de eerste duizend euro voor de aanbetaling van je eigen huis. Maak gebruik van de toverkracht van deze spaartrucs. Zo maak je sparen super leuk en daarmee lukt het razendsnel!

Kies uit deze trucs, afhankelijk van wat jou het meeste aanspreekt en ga er direct mee aan de slag!

Truc 1: De puzzeltruc

Kies een puzzel voor je spaardoel. Eentje van 1000 stukjes. Elk stukje is dan een euro waard: Heb je 7 euro gespaard? Dan leg je 7 puzzelstukjes.

Of een puzzel van 100 stukjes, dan staat elk puzzelstukje voor 10 gespaarde euro’s.

Dit mag een willekeurige puzzel zijn die je al hebt, of een uit de winkel met een aansprekende afbeelding. Betaal er maximaal 5 euro voor. Is het voor een vakantie? Dan is een puzzel met vakantieafbeelding het leukst.

Moet jij eens zien hoe snel je nu spaart. Een terrasje pakken? Die nieuwe bloes kopen? Lunchen in de kantine of dat boek aanschaffen? Je zult eerder denken: “nee, toch maar niet.”

Truc 2: De eurotruc

Bij deze truc is elke 1 euromunt die in je leven komt voor jou. Betaal dus met cash, dan krijg je er meer van.

Door cash te betalen voel je sowieso meer betaalpijn. Daardoor geef je minder uit, Als je als wisselgeld 1 euromunten krijgt, doe die dan in een spaarpot. Vul die dagelijks aan met nieuwe 1 euromunten uit je portemonnee. Je kunt ook kiezen voor 2-euromunten. Of als dit te veel is, voor halve euromunten.

Variant op de eurotruc: De flappentruc:

Spaar elk briefje van 5 of 10 euro dat je in handen krijgt. Zo wordt je portemonnee je eigen flappentap. Natuurlijk zijn die briefjes voor jezelf. Pay Yourself First zoals ze in Amerika zeggen.

Afhankelijk van je inkomen en je uitgavenpatroon kan briefgeld sparen te hoog gegrepen zijn.  Te lastig? Kies dan liever voor de eurotruc.

Truc 3: De meetlinttruc

Meten is weten. Neem een meetlint. Knip er een stuk vanaf totdat deze 100 cm. is, dus 1000 millimeter. Knip er  steeds een millimeter vanaf als je weer een euro hebt overgemaakt naar je spaarrekening.

Wat ga jij vandaag doen om je meetlint verder te kunnen millimeteren?

Zet bijvoorbeeld de schaar in je kapperskosten, een geknipte post! Misschien zelf je kinderen of man kortwieken met de tondeuse? Dat zijn weer heel wat millimeters, ook van je meetlint.

Truc 4: De enveloppentruc

Koop een voordelig pakje van 100 enveloppen en nummer deze van 1 tot 100. Nu ga jij je best doen om elke enveloppe zo snel mogelijk gevuld te krijgen met 10 euro.  Verkoop je wat op Marktplaats? Hup in de eerste enveloppe. Krijg je 10 euro voor je verjaardag? Geld overgehouden van je huishoudgeld deze maand? Misschien wel weer een paar enveloppen gevuld.

Plak elke gevulde enveloppe steeds dicht. Zodat je dat tientje niet snel gebruikt voor iets anders. Het werkt net als een zak snoep, reep chocola of zak chips: Eenmaal geopend, zie er dan nog maar eens vanaf te blijven.

Zie je af van een wekelijkse borrel? Je abonnement op een blad opgezegd? Zet de besparing direct opzij. In tientjes. In die enveloppen. Bedenk elke dag een manier om ook vandaag 1 enveloppe te vullen.

Willen je vriendinnen gaan shoppen? Jij hebt een goed excuus dat niet te doen. Stel voor om een terrasje te pakken. Wel gratis. Die in je achtertuin.

Cadeautip

Zoals op uitnodigingen voor bruiloften en andere feesten vaak als Cadeautip een enveloppe staat, kun jij jezelf zo straks 100 enveloppen cadeau doen, met elk 10 euro.

Truc 5: De notitiebloktruc

Koop een klein notitieblok (A-5 formaat) en haal er zoveel papier uit dat er nog precies 100 vel in zit. Zodra je 10 euro hebt gespaard scheur je blad 1 eruit en noteer je op blad 2 € 10,=. Nog eens 10 euro gespaard? Noteer € 20,= op blad 2. Ga zo door tot heel het blok vol is gespaard.

Versier de voorkant met een plaatje van je spaardoel, of helpende teksten als:  You Can Do it!

Conclusie

Daag jezelf uit om zo snel mogelijk 1000 euro te sparen. Hoe? Kies 1 van deze 5 trucs. Je zult zien: Als je gemotiveerd bent, omdat je het leuk vindt, heb je super snel die 1000 euro bij elkaar.

En dan? Kies je 1 van de andere trucs en ga je voor de volgende 1000 euro!

Maak ook gebruik van de gratis te downloaden Ultieme Hartenwens Spaardoelversneller.

En ook deze post komt daarbij van pas.

Misschien doe je wel alle 5 de trucs na elkaar. Het kan even duren, maar dan heb je ook steeds een duizendje erbij. Al zijn er geen briefjes van 1000 of 5000 euro, zoals de roebelbiljetten in de jeans van dit plaatje. Toch een leuke illustratie om een idee te krijgen van om welke bedragen het hier gaat.

Succes!

Waarvoor kun jij wel 1000 euro gebruiken? Heb je zelf nog een speelse manier waardoor sparen sneller gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *