Gratis Weekmenuplan: Eet Goedkoper, Gemakkelijker, Gezonder

Met het Weekmenuplan eet je goedkoper, gemakkelijker en gezonder.

twee uitgestoken armen met handen die een ronde schaal met een schotel vasthouden boven een tafel met daarop nog zes andere verschillende schotels. Foto bij blogpost over een weekmenu.

Miss Happy Money heeft een cadeautje voor je. Een handige Weekmenuplanner. Deze ontvang je gratis bij de wekelijkse update. Ontdek in deze post hoe deze praktische tool van pas komt.

De 3 voordelen van het Weekmenuplan:

De Weekmenuplanner zorgt voor besparen op je boodschappen:

1) Het is Goedkoper

een zwarte portefeuille waaruit een briefje van 20, 2 van 10 en 1 van 5 euro steken. Met links een vork en rechts een mes op een witte ondergrond. Je kunt met een weekmenu geld besparen.

 • Goedkoop: Gebruik maken van de aanbiedingen van de week. Door wekelijks online bij Spotta of in je folders te checken plan je slim de voordeligste maaltijden in.
 • Goedkoper: Opmaken wat je nog in huis hebt, dus minder verspilling en minder boodschappen nodig. Enig idee wat een gemiddeld huishouden weggooit? Breng dit bedrag omlaag door alles op te maken voor het over de datum gaat. Lees op de website van Milieucentraal hoe je voedselverspilling voorkomt. Daar lees je ook welk voedsel we het meest verspillen. En dat dit om gemiddeld zo’n € 140,= per persoon per jaar gaat.

Vind jij het normaal om eurobiljetten in de kliko te gooien? Je maakt er een prop van en hup je mikt het in die bak. Hup, eentje van vijftig, nog eentje van vijftig, eentje van 20  en nog eentje. Zie je het al voor je? Nou hebben die euro’s de vorm van levensmiddelen aangenomen. En gooi je die weg. Komt op het zelfde neer toch?

een oud rood geparkeerd bestelbusje met opschrift Pizzas en Hamburguesas.

 • Goedkoopst: Niet meer in de verleiding last minute inkopen te doen. Om kant en klaar maaltijden te kiezen of de pizzakoerier te laten voorrijden. Want nu heb je dat niet meer nodig. Je hebt al een plan.

De Weekmenuplanner zorgt voor gemak:

2) Het is Gemakkelijker

 • Makkelijk: 1x per week over je menu nadenken en de Weekmenuplanner invullen. Dan zijn de avondmaaltijden voor de hele week ingepland. Je niet meer afvragen “Wat moet ik nu weer bedenken”.  Je kijkt gewoon op je menu. That’s it. Je hebt al zoveel om over na te denken. Als dat nadenken versnipperd is over de week ben je er 7x energie aan kwijt.
 • Makkelijker: Vooraf bepalen wanneer je makkelijk kookt, omdat je weinig tijd hebt. Of wanneer je uitgebreid kookt, omdat je er tijd voor hebt en het leuk vindt om te doen. Rekening houden met een vergadering, afspraak met vrienden, sport en andere hobby’s.
 • Makkelijkst: Je hele gezin kan het overzicht zien en hoeft zich niet af te vragen: “Wat eten we vandaag?” Het lijkt net op een restaurant. Maar dan geen All You Can Eat, maar met normale porties en een Take It Or Leave It-menu. 

3) Het is Gezonder

7 klenie bruine worstjes op een rij op een houten ondergrond met onder elk worstje een dag van de week: mo, tu, we, th, fr, sa, su. Illustratie bij blogpost over een weekmenu.

 • Gezonder: Geen kant en klaar maaltijden: tee zout, te vet, te weinig vitaminen en mineralen. Maar home made met verse ingrediënten en diepvriesproducten en af en toe een blik of pot.
 • Gezondst: Door de weekmenu’s te bewaren kun je vergelijken of jullie ook over een langere periode gezien voldoende gevarieerd eten.

De 7 verrassende extra voordelen van het Weekmenuplan

 • Je kinderen leren ervan. Heb je wat oudere kinderen, laat die dan ook eens een weekmenu opstellen. Voorwaarde is wel dat dit gezond, gevarieerd en goedkoop moet zijn. Daar leert je kind meteen van. Je kunt ze zo ook leren koken. Vinden ze vast leuker als ze zelf hebben mogen kiezen.
 • Houd een wedstrijdje: Wie kan het voordeligste gezonde, lekkere weekmenu samenstellen? Jij, je partner, of je kind? Wie bedenkt een leuk thema voor die week? Zoals een schaatsmenu: met koud weer een stevig stamppottenmenu. Of een Italiaanse week met ravioli, lasagne, spaghetti en vooruit toch een zelfgemaakte pizza. Of een éénpansmaaltijden weekmenu, een vegetarisch weekmenu, een Spaans weekmenu.

een wit bord met een vork die in witte spaghettislierten prikt. De slierten vormen een kapsel. In het midden ligt rode pastasaus met een van pasta gemaakt gezicht. Illustratie bij blogpost over een weekmenu.

 • Bereken de kosten van de maaltijden. Je kunt die noteren achter de maaltijd. Als je je weekmenuplanner elke week bewaart in een map zie je wat duurdere maaltijden zijn en welke goedkoper. Zit je een keertje krap, of wil je extra boodschappengeld overhouden? Kies uit de al gemaakte maaltijden die waarmee je bespaart. En stel daar je volgende weekmenu mee op.
 • Je eigen 4 Sterrenrestaurant
  Geef elke maaltijd op de planner een sterrenwaardering. Was het goedkoop, gezond, makkelijk en lekker? Dat zijn 4 sterren. Was het alleen goedkoop, gezond, makkelijk of lekker? Dan krijgt het maar 1 ster.
 • Inspiratie voor je volgende weekmenu. De al gemaakte weekmenu’s in een handige map bewaard? Dan kun je die na een paar maanden gebruiken als inspiratie. Wat zijn de toppers en welke de missers?
 • Inzicht krijgen in wat je gezin lekkere maaltijden vindt. Die betaalbaar. gezond en liefst ook makkelijk zijn om klaar te maken.
 • Gebruik het om een betere kok te worden. Zoek nieuwe voordelige recepten en voeg die toe aan je weekmenu.

Hoe je de Weekmenuplanner kunt gebruiken

een rechthoekige foto van vierkante houten blokjes op een oranje ondergrond. Op de blokjes liggen nog 4 blokjes waarop samen de tekst PLAN staat. Illustratie bij een blogpost over een weekmenuplan.

Als je de weekmenu’s bewaart krijg je inzicht in jullie eetpatroon en de kosten ervan.
Aan de Miss Happy Money Weekmenuplanner zit een handige strook, waarop je kunt noteren welke boodschappen nodig zijn. In 1 overzicht zie je wat je voor de avondmaaltijden nog nodig hebt. Neem dit over op je boodschappenlijstje.

Deze strook kun je ook gebruiken om de kosten per maaltijd te noteren. En voor je eigen sterrenwaardering.
Ook het gemak van deze handige Weekmenuplanner in huis halen?
Nu tijdelijk gratis bij de wekelijkse update in je mailbox.

3 populaire boeken voor een upgrade van je maaltijden

Verdienen jouw weekmenu’s geen sterren?

 • Dan is het boek 52 weekmenu’s en Boodschappenlijstjes van Wilma van Hoeven een goed idee. Zij was jarenlang culinair redacteur bij Libelle en was verantwoordelijk voor de rubriek Wilma Culinair. Dit boek krijgt in de reviews meer dan 4 sterren. Elke week 1 boodschappenlijstje voor 2 personen met 5 lekkere maaltijden. Dit zijn makkelijke snel-klaar maaltijden met groenten uit het seizoen. In de recepten gebruikt ze alle ingrediënten. Waardoor je optimaal gebruik maakt van de boodschappen.
 • Hoe word je 100? kookboek.  heerlijke en gemakkelijke recepten die je aantoonbaar veel gezonder maken en overgewicht snel en blijvend verminderen. Ideaal als je verrassend veel plezier van je geld wilt. Door gezonder te eten en overgewicht te verliezen vergroot je de kans op een langer leven. Zo kun je extra lang genieten van je pensioen!

Vraag hier je eigen weekmenuplanner aan bij de wekelijkse update.

Check ook deze post en deze met elk 11 tips om flink te besparen op je boodschappen.

En deze over hoe je fors bespaart op je boodschappen door te Shophoppen.

Maak jij al gebruik van een weekmenu, of heb je tips voor makkelijke, gezonde, voordelige maaltijden? Like en share dit bericht en geef een reactie op deze post.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *