4 Tips: Zo bespaar je fors op je boodschappen met Shophoppen

 een kangoeroe die rechtop zit en in de camera kijkt.

Jobhoppen staat bekend als dé manier om meer te verdienen elke keer dat je switcht van werkgever.

Precies zo is Shophoppen de nummer 1 methode om drastisch te besparen op je boodschappen, door steeds te switchen van supermarkt.

Dit is een voordelige manier om het maximale uit je boodschappengeld te halen. Ga maar na. Albert Heijn, Lidl, Jumbo, Deen en COOP; Elke winkel heeft zijn eigen lokkertjes om jou te verleiden. Ze verwachten dat je dan ál je boodschappen daar haalt.

Wees supermarkten te slim af door te shophoppen.

Lees hier hoe je zo efficiënt mogelijk met je tijd èn geld omgaat en toch de beste koopjes scoort.

Wat je kan leren van een Kangoeroe

Slimme dieren zijn dat: Kangoeroes. Ze hebben altijd een buidel bij zich. Ze hoppen wat af op hun flinke poten. Het is dat ze geen boodschappen hoeven te doen. Anders zou Skippy met koopjesjagen andere diersoorten met gemak verslaan.  Er kan van alles in die buidel.

Zorg dat je zelf ook een paar van die flinke tassen op je fiets hebt als je boodschappen doet. Dan roetsj je snel van de ene naar de andere winkel en shopt zo efficiënt de beste deals bij elkaar. Doe gelijk een opgevouwen plastic tas in je handtas. Je weet nooit wanneer je die nodig hebt. Het scheelt je elke keer zo’n 25 eurocent.

Wat je beter NIET zoals Skippy kan doen

een kangoeroe met jong in de buidel, zijaanzicht.

Skippy neemt vaak haar jong mee als ze op pad gaat. Laat je kind liever thuis als je shopt.

 • Je kan zonder kids makkelijker uit de voeten
 • hebt meer ruimte voor de “buit”
 • en je kind jengelt niet om Danoontjes, snoep of koek.

Hier zijn 4 tips voor jou om wèl efficiënt te Shophoppen.

Tip 1) Pak het strategisch aan

diverse blanko vierkante platte houten blokjes op oranje achtergrond. 4 blokjes vormen samen het woord PLAN. Dit staat voor strategisch te werk gaan als je gaat Shophoppen.

 • Check online de aanbiedingen van de supermarkten in je buurt. Een handige site hiervoor is www.spotta.nl. Klik op de categorie Supermarkten. Ga  na welke gunstige aanbiedingen elke winkel deze week biedt en vergelijk deze met elkaar.
 • Maak een weekmenu en houd daarbij rekening met de gunstige aanbiedingen.
 • Iets nodig wat niet in de aanbieding is? Weet waar je standaardboodschappen als muesli, rijst, kipfilet, koffie dan het goedkoopste haalt. Of put uit je voorraad.
 • Ga niet op pad zonder boodschappenlijstje. Op de website Meer Geld Minder Stress van Sjoukje Bakker vind je nuttige info op het gebied van besparen en andere personal finance topics. Daar is onder andere gratis het besparende boodschappenlijstje op te vragen. Een handig hulpmiddel zodat je geen overbodige artikelen haalt. Ik vind deze printable een eyeopener. Zo had ik mijn boodschappen nog niet eerder geëvalueerd.
 • Haal niets wat niet op je lijstje staat. Of wat je na de vorige tip er weer vanaf hebt gestreept.
 • Ga op een rustig tijdstip. Dat scheelt je stress en tijd. Op zaterdag is het een groot deel van de dag spitsuur, als je niet meteen om 8.00 uur of tegen sluitingstijd op de stoep staat. Maandag en dinsdag is het rustiger. Vandaar ook Deen Dinsdag. Zit er een Deen in je buurt en heb je op dinsdagen tijd? Sla deze dan niet over. Ze hebben dan extra gunstige koopjes. Zodat je juist op die rustige dinsdag komt shoppen.een aantal losse ronde koekjes. Het voorste koekje heeft een lachend gezichtje en kijkt "in de camera".. Laat je niet door koek en snoep verleiden bij het shophoppen.
 • Sla van lang houdbare gunstige aanbiedingen die je zeker gebruikt extra in: Alléén als je ze niet bijzonder lekker vindt. Want chips, koek en snoep blijven lang goed, maar zijn moeilijk te weerstaan. Zoals die watertandend lekkere koekjes die je toelachen. Wat je in huis haalt wat te lekker is gaat sneller op. Zo ben je juist duurder uit, Extra inslaan werkt beter voor producten als wasmiddelen, toiletartikelen, rijst, koffiepads, blikken, diepvriesproducten etc.

Tip 2: Kies bij voorkeur de fiets

vrolijke fiets in felle kleuren tegen hek ook in felle kleuren. De fiets is handig als je gaat shophoppen.

In ons vlakke land is de fiets niet voor niks zo populair. Daarmee fiets je makkelijk overal tussendoor. Voordelen, ook bij het shophoppen:

 • Geen file
 • geen autokosten of
 • parkeerproblemen

Met een goede fiets en een paar stevige forse fietstassen kom je bij het shophoppen een heel eind. Zie dit als een investering. Dit betaalt zichzelf met winst terug door:

 • je besparing op de boodschappen
 • minder autokosten voor het shoppen
 • een betere conditie en figuur zonder naar de sportschool te hoeven.

Niet (alleen) voor de omfietswijn, maar voor dat omfietswasmiddel, omfietsluiers, omfietsvlees. Want zeker bij duurdere producten is bespaarwinst te halen door om te fietsen.

Laat de auto staan. Anders ben je de winst weer deels kwijt aan benzine. Je auto slijt harder door die korte ritten. En wilde je wat kilo’s kwijt? Nou dan!

Wanneer toch de auto?

kleine roze Fiat 500, geparkeerd voor een winkel.

 • Als je een goede deal vindt die niet te vervoeren is op je fiets. Stel je geeft een feestje en hebt 3 kratten bier nodig. Hoewel je met een moderne bakfiets als je die hebt de klus ook klaart.
 • Als je toch al op pad gaat met je auto, bijvoorbeeld voor je werk en daarna nog even naar een winkel in de buurt gaat.
 • Als je een leaseauto hebt die je ook privé gebruikt. Tenzij je liever fietst natuurlijk.

Tip 3: Shophop in minder tijd

een zandloper met roze zand dat erdoorheen loopt. Op de achtergrond een goudkleurige kleine staande klok als symbool voor tijd.

 • Kies je route slim: welke supermarkten liggen dicht bij elkaar? Haal daar na elkaar de boodschappen en deel je boodschappenlijstje in op supermarkt. Sluit wel je tassen af. Zodat de inhoud niet wordt gestolen terwijl jij in de volgende winkel bent. Mij is dat nog niet overkomen gelukkig. Maar ik zeg het je just in case
 • Combineer het met een andere taak: Je kind naar school brengen en meteen even naar de AH. De kassière bij de basisschool hier vlakbij noemt dat het moederkwartiertje.  Hoewel papa’s dat natuurlijk net zo goed kunnen. Dan is het dus wèl even wat drukker in de winkel. Of na je werk de grote boodschappen bij de Lidl doen. Dit kost minder tijd dan rijden van supermarkt naar supermarkt. En je bent nauwelijks extra benzine kwijt.
 • Vervang de tijd die je al sport. Doe je thuis aan fitness? Bijvoorbeeld op een hometrainer? Ga in plaats daarvan fietsen met flinke fietstassen naar een paar supermarkten en haal de beste deals op. Dat is win-win: Niks mis met een hometrainer, maar als je dan toch wil fietsen, doe het lekker buiten.
 • Spreek met anderen af voor elkaar de beste koopjes mee te brengen. Luiers in de aanbieding en je buurvrouw gaat naar Kruidvat? Dan breng jij voor haar dat merk tandpasta mee, meteen een stuk of 6 nu in de aanbieding bij Jumbo. Verreken het verschil.

Tip 4: Maak er je hobby van

Twee vingers naast elkaar, met gezichtjes erop getekend van een mannetje en een vrouwtje die aan fitness doen. Er zijn gewichtjes bij getekend die ze aan het heffen zijn. Er zijn zweetdruppeltjes bij getekend.

Zelf shophop ik ook en ja het kost me tijd. Maar zo heb ik de beste koopjes en blijf ik makkelijker op gewicht. Zonder naar de sportschool te hoeven.

vooraanzicht van een springende kangoeroe. Past bij blogpost over shophoppen.

Met Shophoppen gaan je boodschappenbudget én je conditie met Kangoeroesprongen vooruit!

Ik zie het als een hobby. Want zo rondfietsen is lekker ontspannend. En ik haal er leuke aanbiedingen mee binnen. Daardoor hou ik geld over van de boodschappen. Waarmee ik spaar voor een leuk doel.

Ook sparen voor een leuk doel? Je ultieme hartenwens bijvoorbeeld? Lees hier hoe je sparen super leuk maakt en hier hoe jij je spaardoel sneller bereikt!

Shophoppen is een hobby die geld bespaart in plaats van dat het je wat kost. In een andere post blog ik binnenkort over nog meer hobby’s die je geld besparen in plaats van geld te kosten.

Nog meer besparen op je boodschappen? Lees dan deze post en ook deze met elk 11 makkelijke tips.  

UItgeteld na het Shophoppen?

Een kangoeroe ligt uitgeteld op zijn rug te ontspannen op het gras. Symbool voor jezelf ontspannen nadat je uitgeteld bent van het shophoppen.  

Geeft niks. De buit is binnen. Relax. Net als Skippy!

Doe jij aan shophoppen? Ik hoor het graag in een reactie op deze post.

Geen post meer missen van Miss Happy Money? Vraag dan hier de wekelijkse update aan inclusief cadeautje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *