Welke 7 voordelen maken de Action zo geliefd?

stempel Top Secret met stempelkussen. Wat is toch het geheim van de Action?

Meest Geliefde Winkelketen van Nederland

Kom jij ook zo graag bij de Action? Niet verwonderlijk, want de Action is gekozen tot Beste Winkelketen van Nederland van het jaar 2017/2018. Bron: www.bestewinkelketen.nl 

Volgens de website van de NOS is de Action zelfs al voor de vierde keer uitgeroepen tot de “Beste Winkelketen”.

Hèt geheime recept

keukenweegschaal, deegroller en 2 pollepels, zak bloem, doos eieren: deze staan hier samen voor het geheime recept van de Action.

Wat zijn volgens Miss Happy Money de voordelen van de Action die samen het geheime succesrecept vormen? En zijn er ook nadelen? Lees er alles over in deze post.

Wàt?! Er zijn 1.105 Action winkels

Ooit gedacht dat het er zoveel waren? Dit is trouwens voor heel Europa.

Welke woonplaats in Nederland heeft niet minstens 1 Action? In onze middelgrote stad zitten er al 3. Ik probeerde bij de Action het landelijke aantal van hun winkels te achterhalen. Maar kreeg een mailtje dat ze er niet aan kunnen beginnen zulke info aan bloggers door te geven. Dit omdat ze nogal wat vragen van bloggers krijgen. Dat kan ik me voorstellen.

dreumesje dat achter de laptop zit en het toetsenbord aanraakt. Op de muur achter het kindje staan vraagtekens op een schoolbord.

Ik grapte tegen mijn man: “Er poppen zoveel van hun shops op. Zijn ze soms zelf de tel kwijt geraakt?” Hij is gelukkig handiger dan ik met online zoeken en vond het zo. Dat moest ik volgens hem toch ook kunnen vinden. Een kind kan het.

Het blijken er in Nederland 487 te zijn. De overige 618 vind je in de rest van Europa. Samen dus 1.105 winkels.

Waarom staan de meeste Actions in Nederland?

 • Dit komt omdat de winkelketen in Nederland is gestart.
 • Miss Happy Money denkt dat het ook komt, omdat Nederlanders koopjesjagers zijn. Daar staan wij (samen met de Schotten) meer om bekend dan andere Europeanen. De Belgen maken er grapjes over en in Amerika kennen ze niet voor niks uitdrukkingen als Dutch Treat, Going Dutch en Dutch Date. Die betekenen ongeveer hetzelfde. Dat iedereen bijvoorbeeld bij een etentje alleen voor zichzelf wil betalen. En geen cent meer.
 • Bovendien is Nederland dichtbevolkt, waardoor er meer consumenten zijn. Met zoveel koopjesjagers op een kluitje kan de discounter flink winst maken.

We komen met onze Nederlandse zuinigheid graag bij de Action vanwege de goede prijs/kwaliteitsverhouding van de producten.

getekende mevrouw die lachend in de camera kijkt. In elk van haar handen twee fleurige boodschappentassen. Ze komt vast net van de Action.

Waarom shoppen bij de Action? Dit zijn volgens Miss Happy Money:

De 7 voordelen van de Action

 • Een Shop-Walhalla met een groot, gevarieerd en verrassend aanbod aan artikelen.
 • Voor superzachte prijsjes vergeleken met andere winkels.
 • Een beetje stad of dorp heeft wel een of meer Actions. Dus altijd eentje in de buurt.
 • Een groot deel van het assortiment is van prima kwaliteit. Je treft er merken aan, waar je ergens anders stukken meer voor betaalt.
 • Het assortiment wisselt regelmatig, waardoor je er steeds nieuwe artikelen aantreft.
 • Elke week extra aanbiedingen op de toch al lage prijzen.
 • Vaak meerdere kassa’s open, waardoor de lange rijen snel slinken.

En de 7 nadelen

 • Het nummer 1 nadeel: je moet altijd uitkijken dat je niet met een mega lading thuiskomt. Met van alles wat je niet echt nodig had. Want waar laat je het allemaal?
 • Je koopt er al gauw veel meer dan je van plan was. En vele lage bedragen samen tikken behoorlijk aan. Je gaat voor iets van een paar euro en laat je verleiden om drie keer zo veel uit te geven.
 • Van sommige producten kan de kwaliteit nogal wisselend zijn.
 • Telefonisch, per e-mail of online bestellen gaat niet. Al kan je wel een bestelling doen in de winkel en die dan een paar dagen later ophalen.
 • Het assortiment wisselt, waardoor je wel eens misgrijpt.
 • Regelmatig spitsuur en lange rijen.
 • Vaak op een locatie met weinig parkeerruimte in de buurt. Ook je fiets kan je er soms maar moeilijk kwijt. Juist omdat het zo druk is bij de Action.

Wat geeft de doorslag?

Dat ligt aan wat je zelf belangrijk vindt. Voor Miss Happy Money en voor mij als haar personal assistant zijn dat toch zeker de 7 voordelen. Hier 3 voorbeelden uit eigen ervaring:

twee rollen mascara in verpakking, een zwart de andere oranjekleurig. Gekocht bij de Action.

 • Zo hé, een besparing van 90 %! Anderhalf jaar geleden kocht ik er een voorraad uitstekende mascara. Voor nog geen euro per stuk. Maar niet voordat ik er eentje had gekocht en super tevreden was met het resultaat. Betaalde ik tot dan toe voor een minder fijne mascara gerust € 10,00, nu scheelde dit me 9 euro per roller. Een factor 10 besparing!
 • In deze post lees je hoe ik het prachtige servies voor mijn dochter bij elkaar fietste van Action naar Action. Gestimuleerd door het Diderot-effect. Het servies staat al te stralen in de kast van het appartement waar ze met haar vriend woont. Een servies van deze mooie kwaliteit heb ik nergens anders zo voordelig gezien.
 • Een andere keer kocht ik er 2 dozen Sola Florence bestek voor € 19,95 per 39-delige doos. In de Sola Outletwinkel in de stad kostte 1 doos met 50 stuks bestek € 89,=, zogenaamd afgeprijsd van € 129,=. Die som was snel gemaakt. Natuurlijk eerst even de reviews op internet gecheckt. Die waren dik in orde. Het  was een verjaardagscadeau voor mijn zoon. Alvast voor als hij uit huis gaat.

een mevrouw (wazig in zicht) kijkt door de gespreide vingers van haar hand. Aan de vingers zit veel gesmolten chocolade. De deals bij de Action zijn soms om je vingers bij af te likken zo goed. Daarvoor wil je de eventuele nadelen van de Action wel door de vingers zien.

Dat zijn deals om je vingers bij af te likken. En daarvoor wil ik die 7 nadelen wel door de vingers zien.

Komt hier hun naam vandaan?

Mijn zus wilde de bestekset een week later ook halen voor haar dochter. Jammer, maar ze waren niet meer te krijgen. Dat kan je gebeuren bij Action.

Want de naam zegt het al. Je moet snel in actie komen als je een goede deal ziet. Zouden ze hun winkels daarom zo noemen? Aan de andere kant moet je ook weer niet zò snel in actie komen, dat je teveel koopt.

Zorg met deze 7 tips dat je wèl de lusten hebt, maar niet de lasten:

 • Maak van tevoren een boodschappenlijstje en houd je eraan.
 • Neem niet te veel geld mee en laat je pinpas thuis.
 • Laat je man en kinderen thuis. Anders komen zij ook in de verleiding.
 • Shop op een rustig tijdstip, zodat het je minder tijd kost en de medewerkers je kunnen helpen zoeken in de grote winkel.
 • Check elke week de speciale aanbiedingen op internet of in je plaatselijke krant voor je op pad gaat. Slaap er dan een nachtje over. Dan kun je rustig nadenken of je iets echt wilt.
 • Check online de reviews voor je iets koopt. In elk geval voor wat duurdere artikelen.
 • Als je denkt: Goh, wat een goedkope dagcrème. Koop dan 1 potje en test die thuis uit. Bevalt die goed? Kom snel in actie en haal er een paar op voorraad. Voor het is uitverkocht.

Facebook Fanpage

Van mijn zus hoorde ik dat er een Facebook Fanpage is van de Action. Dit wist ik nog niet. Misschien ook een leuk idee voor jou?

Daar wordt Miss Happy Money blij van!

Een soort stempel Satisfaction Guaranteed met een lint eroverheen met 100% satisfaction guaranteed. Slaat op de Action, waar Miss Happy Money heel tevreden over is.

De Action krijgt hierbij van Miss Happy Money het predikaat:

“Verrassend Veel Plezier van je Geld”

Dit is vast het geheim: Je kunt verrassend veel plezier en voordeel hebben van de Action, zonder (al te veel last van) de nadelen. Miss Happy Money en ik zouden deze winkel in elk geval niet graag meer willen missen.

Bonustip

Kleine moeite: Kijk als je iets nodig hebt eerst of de Action het heeft. Ergens anders zoeken kan altijd nog.

Groot plezier: Als ze het hebben scheelt het je zoveel geld.

En jij? Wat vind jij van de Action?

Like en Share dit bericht op Facebook en vraag nu de wekelijkse update aan.

Welke fijne en minder fijne aankopen heb jij daar gedaan?

Klopt, dit is een heel speciale Call to Action. Ik hoor graag je reactie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *