Wonen in Nederland voor 100.000 euro k.k. Hoe dan?

 twee elkaar schuddende handen van mannen voor een mooi huis op de achtergrond. De verkoopdeal van de woning is gesloten. Illustratie bij blogpost over leuk wonen voor 100.000 euro k.k.

Voor een vraagprijs van maximaal 100.000 euro k.k. wonen in elke provincie van ons land. Kan dat?

Ik val maar met de deur in huis: Jazeker, dat kan. Lees hier hoe. Miss Happy Money ging op onderzoek en ontdekte verrassende stekjes. Van studio en appartement tot vrijstaande woning, woonboerderij of grachtenpand. Geen hand vol, maar een land vol.

Met in elke provincie een selectie van 3 toppers.

Prijzen die door het dak gaan

“Een eigen huis, een plek onder de zon” zoals René Froger zong lijkt steeds minder haalbaar te worden. Volgens de Telegraaf Financieel steeg de gemiddelde woningprijs het afgelopen jaar met bijna 9%.  (bron website De Telegraaf).

Dat doet de deur dicht

“Zulke prijsstijgingen zijn niet om over naar huis te schrijven” denk je nu misschien. Want je krijgt het gevoel, dat je het dak op kan met je woonwens.

Maar de vraagprijs hoeft niet per se een drempel te zijn om een voet tussen de deur te krijgen op de woningmarkt.

Miss Happy Money ontdekte dat voor wie flink zoekt en zich flexibel opstelt het nog steeds mogelijk is. Wonen voor 100.000 euro k.k. En dat in elke provincie van ons land.

onderaanzicht naar boven van een wolkenkrabber. Illustratie bij post waar het gaat over de torenhoge prijzen van koopwoningen.

Het klopt dat er genoeg woningen zijn met wolkenkrabber-hoge prijzen. Toch vind je in elke provincie van ons land ook woonruimte voor 100.000 euro of zelfs minder.

Joh! Ik wil niet verhuizen naar de andere kant van het land!

Oost West, Thuis Best“: hoor ik je nu roepen. Want voor velen is blijven wonen in de eigen provincie een heilig huisje. Gelukkig is verkassen van bijvoorbeeld Zeeland naar Groningen  lang niet altijd nodig.

Van studio of rijtjeshuis tot watertoren, vrijstaande woning tot woonboerderij: in elke provincie hier 3 voorbeelden van betaalbare optrekjes. Voor wie bereid is te verhuizen binnen de eigen provincie.

En ja, er zijn grote verschillen tussen de provincies onderling. Vind je in de ene voor dit bedrag hooguit een appartement. In de andere woon je vrijstaand of in een fraai grachtenpand.

Hier een aantal voorbeelden van vandaag. Dat is een momentopname. Want met zulke prijzen moet je wèl razensnel zijn.

BE WARNED

Het kopen van een woning gaat niet van een leien dakje:

 • Er kan maar zo “Verkocht onder Voorbehoud” bij staan, as we speak. Niks gevonden naar je smaak? Of was een early bird je net voor? Kijk zelf op Funda voor het overige aanbod. En kijk ook naar het aanbod in aangrenzende provincies. Afhankelijk van waar je woont kan dit wel eens dichterbij zijn dan je denkt.

4 getekende en ingekleurde huizen op een rij met een bloem en 2 bomen er tussen. Illustratie bij post over leuk wonen voor 100.000 euro k.k.

 • Een aantal van deze woningen heeft een (flinke) opknapbeurt nodig. Houd rekening met die kosten. Het helpt als je twee rechter handen hebt en een flinke dosis werklust.
 • Het is sowieso een aanrader om een woning voor aankoop bouwtechnisch te laten keuren.
 • Laat je voor de financiering vooraf goed adviseren door een gecertificeerd financieel adviseur.
 • Als blogger ben ik niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in deze post. Bovendien kunnen bijvoorbeeld prijzen tussentijds worden aangepast, woningen onder bod zijn of zijn verkocht. Voor actuele en correcte data verwijs ik je naar Funda en de betreffende makelaar.

Kopen zo ook voor singles en eenverdieners mogelijk

Onderstaand woningaanbod is bij voldoende inkomen geschikt voor singles. Vaak zijn ook stellen en gezinnen onder de pannen. Helaas niet in alle gevallen. Je wilt niet met een gezin in een studio bijvoorbeeld.

Dan kun je overwegen – als je werk het toelaat en jullie niet honkvast zijn – te verkassen naar een andere provincie. Want Miss Happy Money wil het wel van de daken schreeuwen: kijk ook eens naar de mogelijkheden iets verder van huis.

Overzicht: Hoe wonen voor 100.000 euro k.k. per provincie?

Boeiend om de verschillen te zien in wat je zoal voor 100.00 euro koopt in elke provincie. Kijk en vergelijk:

Doorkijkjes in Drenthe

 1. Nieuw-Buinen, Noorderdiep 296, vrijstaande woning op circa 1400 m2. Gedeeltelijk gerenoveerd. Moet verder worden opgeknapt. € 99.000,=  k.k.
 2. Emmer Compascuum, Hoofdkanaal WZ 21 vrijstaande woning.met circa 430 m2 grond, ligging in het centrumgebied, dichtbij sporthal, basisonderwijs en bushalte. € 95.000,= kk.
 3. Gasselternijveenschemond, Noordzijde 311. Vrijstaande woning met ruime berging en garage dicht bij Stadskanaal. Wel de handjes laten wapperen. Maar de prijs is wel ruim onder een ton. € 89.500,=  k.k.

Optrekjes in Flevoland

 1. Dronten, Buitenplaats 20. Vrijstaande bungalow op park De Buitenplaats in Ketelhaven. Permanente bewoning toegestaan. Staat op Erfpachtgrond. € 99.500,= k.k.
 2. Dronten, Buitenplaats 101, Vrijstaande bungalow op park De Buitenplaats in Ketelhaven. Permanente bewoning toegestaan. Op erfpachtgrond. € 59.500,=  k.k.
 3. Emmeloord, Wittesteijn 34, hoekappartement met 2 kamers en alle voorzieningen op loopafstand, € 99.000,= k.k.

grijs hangend vogelhuisje met geel dak in de vorm van een normaal huisje.

Vrijstaande woningen en een grachtenpand in Friesland

 1. Aan de Heerengracht 8 in het Friese Franeker koop je daar zelfs een echt grachtenpand voor. In het centrum. Goed onderhouden. Het staat voor € 95.500 k.k. te koop.
 2. Tsjerkepaad 2 in Engwierum. Vrijstaand woonhuis op 465 meter eigen grond. Met carport. Vraagprijs € 95.000,= k.k.
 3. Hoofdstraat 3 in Ferwert: Vrijstaande woning in het centrum, met wel 5 kamers. Een plaatje. Betrek het Chirurgijnshuis. Wel fijn als je een doe het zelver bent. Maar dan heb je ook een koopje. De vraagprijs ligt ruim onder een ton. € 87.500,=  k.k,
 4. Usquert, Wadwerderweg 42, vrijstaande monumentale woning  € 97.500,= k.k. Met video.

Drie keer een verrassend ander pand in Gelderland:

 1. Lobith, Korenbloemstraat 6a, Bungalow twee-onder-een-kap, kubistisch, 2 woonlagen, met 35 m2 parkeerruimte in het gezellige Lobith voor € 99.000,= k.k.
 2. Bredevoort, Prinsenstraat 1. Monumentale twee-onder-een-kapwoning voor € 99.000,= k.k. 3 slaapkamers, Monument en beschermd stads- of dorpsgezicht. Modernisering en onderhoud wel nodig.
 3. Zeddam, ‘s-Heerenbergseweg 4. Vrijstaande woning bedrijfspand, bestemd voor commerciële doeleinden, zoals horeca, kantoor, detailhandel, schoonheidssalon, staat in de omschrijving. Op de verdieping is wonen toegestaan.  € 97.500 k.k, Altijd al voor jezelf willen beginnen? Dit is je kans.

tekening van een wit vrijstaand huisje met een rood dak met schoorsteen.

Vrijstaande woningen in de provincie Groningen

(ik noem er 5 want er gaat ook qua woningen niets boven Groningen)

 1. Beerta, Hoofdstraat 110, woonboerderij € 82.500,= k.k.
 2. Onderdendam, Achterweg 11€ 99.000,=. Vrijstaande karakteristieke woning, met sanitair en slaapkamer op de begane grond. Grotendeels gemoderniseerd, 12 km vanaf Groningen stad.
 3. Oude Pekela, Feiko Clockstraat 76, riant vrijstaande woning met garage loopafstand van het centrum, 445 m2 eigen grond. Op mooie locatie langs vaarwater.  € 99.000,= k.k.
 4. Usquert, Hoogtjesstraat 2. Vrijstaande gemoderniseerde rustig gelegen woning. Een plaatje deze woning!  € 99.000,= k.k. Je kunt hierbij in aanmerking komen voor een starterslening.
 5. ’T Zandt, Vinkenstraat 2. Vrijstaand eenvoudig woonhuis met schuur. Op 1090 meter grond. € 97.500,= k.k. Landelijke ligging, basisschool in de buurt.

Lieflijke logementen in Limburg:

 1. Heerlen,Spoordamstraat 41. Halfvrijstaande mijnwerkerswoning met circa 386 m2 grond, € 85.000,= k.k.
 2. Borgharen, St. Martinusstraat 13€ 99.000 k.k. levensloopbestendige 1-slaapkamerwoning.
 3. Landgraaf, Dorpstraat 49, hoekwoning voor € 89.000,= k.k. Inclusief vrijstaande stenen garage.

Twee appartementen en één chalet vakant: in Noord-Brabant

 1. Roosendaal, Roemer Visscherlaan 29, 2-kamerappartement met balkon. € 100.000,= k.k.
 2. Wernhout, Kleine Weistraat 16 313, sfeervol chalet op park, permanente bewoning mogelijk. Eigen grond. € 90.000,= k.k.
 3. Oss, Listzgaarde 238, 2-kamerappartement met balkon voor € 99.500,= k.k.

tekening van een straat met daaraan een rij huizen, een kerktoren en bomen.

“Huizen” in Noord Holland:

 1. Oud Karspel, Provincialeweg 5 B 44.Een vrijstaande bungalow. Permanente bewoning toegestaan. € 74.000,= k.k.
 2. Grotebroek, Zesstedenweg 60. Wonen in een voormalige schuur. € 94.500,= k.k.
 3. Hartenstraat 28, Den Helder. Steelt dit vrijstaande huis jouw hart? Ze maken je wel nieuwsgierig, Wil je de binnenkant zien? Maak dan een afspraak. Met groot dakterras, 3 slaapkamers en dicht bij het centrum. € 99.500,= k.k.

Optrekjes in Overijssel:

 1. Almelo, Parallelweg 146 voor € 89.000,= k.k. De rode loper ligt hier al voor je uit. Nette woning met 6 kamers waarvan 2 slaapkamers.
 2. Oldemarkt, vrijstaande woning aan de Hoofdstraat 74 voor € 99.500,=  k.k. Wow! Zo’n toilet wil ik ook!
 3. Almelo, Bevrijdingslaan 20, € 91.000,= k.k. Een van een aantal zeer mooi opgeknapte woningen in de Rumerslanden.  Dit is de algemene link naar de andere woningen in dit project. 

Studio’s in Utrecht:

  1. Utrecht, Amsterdamsestraatweg 705-1. Een aantrekkelijke studio in de levendige wijk Zuilen op fietsafstand van het centrum. En met eigen tuintje. Keuken, badkamer en toilet worden met 1 ander appartement gedeeld. Maar hé, dan woon je ook in de stad Utrecht voor slechts € 97.000,=  V.O.N.
  2. Utrecht, H. Wijnmalenstraat 50, € 69.000,= V.O.N. Een studio op de begane grond.
  3. Een studioappartement aan de Balistraat 76, Utrecht wijk Lombok. € 70.000,=. k.k,

tekening van een Europees eiland met stukje zee erbij. Met twee getekende bomenrijen tussen de heuvels. Met een wazige gele zon erboven.

Op een onbewoond eiland

Utrecht is duur. Een eengezinswoning voor dit bedrag? Ik heb die niet gezien. Daar staat tegenover dat Utrecht bij mijn weten de enige provincie is met een eiland in de aanbieding. Voor slechts € 82.500,= k.k. Niet dat je er kan wonen, maar recreatie is ook wat waard. De Plassen Noord 221 in Breukelen.

Toch leuk als je op je werk kunt vertellen wat je dit weekend deed.

Ik? Heerlijk gerelaxt op mijn onbewoonde eiland.”

3 x “Geen-cent-teveel” in Zeeland

1. Sluiskil. Middenstraat 95. Vrijstaande woning met Franse kap, karakteristiek en met luxe keuken, tuin met vijver.€ 99.000,= k.k.
2. Nieuwdorp, Ring 35. € 99.000,=. Leuke en sfeervolle starterswoning met berging en achtertuin.
3. Philippine, Kasteelsstraat 24. Karakteristieke twee onder 1 kapwoning in typische bouwstijl met slaapkamer en badkamer op de begane grond. € 89.500,= k.k.

Paleisjes in Zuid Holland

 1. Zijde 442, Boskoop. Je eigen Watertoren. Vrijstaand wonen met wijds uitzicht. Vraagprijs € 100.000,= k.k.
 2. Pastoriedijk 199 in Rotterdam Pernis. Een romantische dijkwoning, € 99.500,= k.k. Sfeervolle woning met zonnige voortuin.
 3. Ooltgensplaat, Tuinstraat 3. € 98.500,= k.k.. Mooi gerenoveerde gezellige starterswoning met twee slaapkamers.
 4. Schiedam, Villastraat 32. € 92.500,= k.k. Deze woning kwam trouwens al weer onder bod, terwijl ik deze post aan het typen was.

Jammer, want toegegeven: een villa is het niet. Maar ook dan leuk om te kunnen zeggen dat je in de Villastraat woont. Je ziet jaloerse blikken: “Woont zij in een villawijk? Hoe doet ze dat met haar salaris? Zeker stiekem de loterij gewonnen?”

En zeg nou zelf: Met zo’n lage hypotheek. Zo houd je geld over om te sparen en misschien word je zo ooit The Millionaire Next Door!

Ja zeg. Alles is al verkocht!

Stel je leest deze post als die er al even op staat en al die pareltjes zijn verkocht. Wat NU? Dit woningaanbod is maar een voorbeeld. Op Funda kan er elke dag  weer wat nieuws bij komen.

 1. Check dagelijks Funda. Voer de naam van je provincie in bij koopwoningen en kijk in de categorie tot 100.000 euro.
 2. Sla snel toe als je een leuke deal vindt.
 3. Ga vast sparen voor die ton.

Foto van een staande houten ton. Staat symbool voor 100.000 euro, een ton dus. Als illustratie bij deze blogpost over leuk wonen voor 100.000 euro k.k.

Want sowieso is het nodig dat je eigen geld mee brengt. Hoe meer, hoe beter. Voor minder financiële zorgen in de toekomst. Of, als je hard spaart, om in een hogere prijscategorie te zoeken.

Maar HOE spaar ik dan die ton?

geel langwerpig verkeersbord met zwarte rand. Met tekst Under Construction. Met gekruisd twee stukken gereedschap er links naast.

Binnenkort een post met tips over hoe jij die 100.000 euro spaart.

Die blogpost is Under Construction. Duurt even, maar dan staat ie ook:

Als een huis.

Zorg dat je de wekelijkse update krijgt. Like en share deze post. En laat mij in een comment weten: Staan hier woningen bij waarvan jij uit je dak gaat?

Gebruikte bronnen: websites Funda en De Telegraaf.

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Wonen in Nederland voor 100.000 euro k.k. Hoe dan?

 1. Andrea

  Wat een interessant artikel, leuk om te zien dat er nog huizen te koop zijn voor een ton.
  Ik heb verschillende huizen bekeken, er zitten echte pareltjes bij!!
  Heel veel succes met je website, ik ga hier vaker kijken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *